RIIKKA KANTINKOSKI

Riikka Kantinkoski
(b. 1979, Hämeenlinna)
Currently based: Espoo/Helsinki

”En ole koskaan ajatellut, että täytyisi tyytyä tekemään vain työtään johon on kouluttautunut. Mielenkiintoisempia asioita syntyy, kun heittäytyy rohkeasti haasteisiin ja antavaa intohimon ja uskalluksen kuljettaa. Epäonnistumisia ei kannata pelätä, sillä niiden avulla oppii aina uutta ja kehittyy.”

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, jonka intohimo on sisustus-, lifestyle- ja ruokakuvissa.Riikan ollessa lapsi, hänen isänsä kuvasi erittäin paljon. Teini-ikäisenä kuvaaminen alkoi kiinnostaa yhä enemmän myös Riikkaa. Kotona oli oma pimiö, jonka uumenissa kului useita tunteja. Myöhemmin hän haki kouluun Tampereelle ja pian sen jälkeen hän työllistyi A lehtien vakituisena valokuvaajana. 15-vuotta kului aikakauslehtien parissa, jonka jälkeen vuonna 2015 hän perusti oman yrityksensä ja jättäytyi vakituisesta työstään.

Tänä päivänä Kantinkoskea työllistävät pääosin mainos- ja brändikuvaukset sekä stailaustyöt Suomessa ja ulkomailla. Kantinkosken asiakkaita ovat olleet mm. Residence, Elle Decoration, Monocle, Adea, Finnair, Iittala, Marimekko ja Tikkurila.

Kantinkosken kuville on ominaista seesteinen ja harmoninen valo- ja värimaailma. Hän on ansioitunut työssään myös tietokirjailijana sekä huonekalusuunnittelijana. Lisäksi hänen suunnittelemiaan taideprinttejä myydään ympäri maailmaa.

Työn ulkopuolella tärkeitä asioita ovat perhe, ystävät, luonto, hyvä ruoka ja musta huumori.


 

”I never thought you should be completely satisfied with one profession. More interesting things happen when you fearlessly give yourself away to passion and courage. There is no need to be afraid of failure, through it you learn new things and progress.”

Riikka Kantinkoski is a photographer based in Helsinki whose passion lies in interior decoration, lifestyle, and food photography. As a child, Riikka’s father took an exceptional amount of photographs. When she was a teen ager, photography began to interst her as well. At home there was a darkroom in the depths of which she spent countless hours. Later she studied in Tampere and soon after she became an influential photographer for the A magazines. Riikka spent 15 years working for magazines after which she resigned in order to found her own business in 2015.

Today Kantinkoski is commissioned to work in commercial and brand photogprahy as well as in interior decorating in Finland and abroad. Kantakoski’s clients include Residence, Elle Decoration, Monocle, Adea, Finnair, Iittala, Marimekko and Tikkurila.

Kantinkoski’s images emit a special serenity and harmonious light and colour scape. She has also worked professionally in non-fiction writing as well as in furniture design. In addition she has designed art prints which are sold around the world.

Outside of work the important things in my life are family, friends, nature, good food and black humour.

 


Adea, Styling Susanna Vento

Styling and photography for Finnish Design Shop

Styling and photography for Finnish Design Shop

Avotakka, Styling Laura Seppänen ı Writer Soili Pohjalainen, Atena kustannus

Leon Magazine, Styling Anne Törnroos and Päivi Häikiö*

Fanny, Muah Peppi Kalilainen

Writer Tiina Liflander ı Residence magazine, styling Susanna Vento

Doctor of Philosophy and rap artist Silkinpehmeä, Antti Keskinen

Jyri and Karri Rasinmäki, Intraktio

Transform. Personal project about transgender people. 2015