ANNA NISKANEN

Anna Niskanen
(b. 1990, Helsinki)
Currently based: Helsinki

Anna Niskanen on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka on valmistunut maisteriksi Aaltoyliopistosta. Hän on asunut, oleskellut ja opiskellut myös New Yorkissa ja Vancouverissa. Lisäksi hän on yksi Kosminen-taidetilan ja -kollektiivin perustajajäsenistä.

Niskasen ensimmäinen valokuvakirja Lustrum julkaistiin alkuvuodesta 2017 taiteilijan ja hänen ystäviensä käsinsitomana omakustanteena. Kuvat ovat vuosilta 2009-2014 New Yorkista sekä matkoilta, ja ne kuvaavat omaelämänkerrallisen kasvutarinan ystävyyden kautta.


 

Anna Niskanen is a Helsinki based photographic artist, who holds a Master’s degree from the Aalto University. She has lived, stayed and studied in New York and Vancouver. She is one of the founders of Kosminen artspace and namesake artist collective.

Niskanen’s first photobook Lustrum was self-published in January 2017 and it was handbound by the artist and friends. The photographs are from the years 2009-2014 from New York and travels. Lustrum depicts an autobiographical coming-of-age story through the portrayal of friendship.