AINO KANNISTO

Aino Kannisto
(b. 1973, Espoo)
Currently based: Helsinki

Aino Kannisto on piintynyt monomaanikko, jonka olemassaolon tarkoitus on tehdä taidetta ja rakastaa. Hän on jumittanut omakuvan parissa valokuvaksen opintojensa alusta asti, valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aaltoyliopisto) valokuvataiteen maisteriksi v. 2001 ja siitä lähtien esittänyt teoksiaan laajalti gallerioissa ja museoissa kotimaassa ja ulkomailla.

Kannisto on työskennellyt rakennetun valokuvan parissa 20 vuotta lavastaen fiktiivisten henkilöiden ympärille kuvitteellisia tilanteita, jotka hän tallentaa kameralla. Hän esittää itse protagonistia kuvissaan, lavastaa, puvustaa ja maskeeraa ne itse. Todellisuudessa hän ei tiedä meikkaamisesta eikä hiusten laittamisesta juuri mitään. Kuitenkin hänelle on myönnetty lukuisia taiteilijaapurahoja lähinnä Suomen valtion ja Kulttuurirahaston toimesta.

Korkeasta iästään huolimatta hän on tuore, kiitollinen ja vähän väsynyt vastasyntyneen äiti.


 

Aino Kannisto is a deep-rooted monomaniac, whose raison d’être is to make art and to love. For the past 20 years she has been making staged self-portraits. Kannisto builds up fictional scenes, which she records with a camera. She plays the protagonist in the pictures herself and sets up the scenes, costumes and make-up & hair for her pictures.

Kannisto graduated from University of Art and Design, Helsinki (present Aaltouniversity) at 2001. Since then, she’s been exhibiting her art work widely at galleries and museums in Finland and abroad. Over the years she’s been rewarded with multiple artist grants by Finnish state and Finnish Cultural Foundation.

Most recently she has been merited as a brand new mother of an exceptionally co-operative infant.

Untitled (Telephone) / Nimetön (Puhelin), 2012

Untitled (Staff Staircase) / Nimetön (Henkilökunnan porraskäytävä), 2013

Untitled (Bogota Kitchen) / Nimetön (Bogotan keittiö), 2013

Untitled (Red Room) / Nimetön (Punainen huone), 2013

Untitled (Yellow Light on in Window) / Nimetön (Keltainen valo ikkunassa), 2013

Untitled ( Woman with Horn) / Nimetön (Nainen ja torvi), 2014

Untitled (Woman on Sofa) / Nimetön (Nainen sohvalla), 2014

Untitled (Woman in Bath) / Nimetön (Nainen kylvyssä), 2014

Untitled (Woman in Reeds) / Nimetön (Nainen kaislikossa), 2015

Untitled (Sauna Window) / Nimetön (Saunan ikkuna), 2015